Inspiratie voor 4-6 jaar

Muziek is leuk en leerzaam!
Kleuters zijn uiterst geboeid door muziek. Als zij opgroeien in een muzikale omgeving hoor je hen vaak de hele dag zingen of met geluiden experimenteren. Ze beleven muziek ontdekkend en spelend en oefenen met muziek hun taal en hun motoriek. Het helpt hen grip te krijgen op de wereld en het helpt mee om te gaan met emoties.

Zou je meer willen weten of heb je vragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Aan de slag

Regelmatig zal op deze plek een tip worden gegeven om muzikaal aan de slag te gaan, variërend van een mooi stukje muziek of een liedje tot een muzikaal spelletje. Soms vergezeld van een knutseltip zoals het maken van een muziekinstrument.

Al vanaf 2013 wordt er regelmatig een Aan de Slag gemaakt.

Muzido

Muzido staat voor MUZIek DOe je samen!
In het kader van het Jaar van Muziek met het Jonge Kind (2013) zijn kant en klare activiteiten ontwikkeld. Bij alle Muzido’s zijn muzikale spelsuggesties te vinden met bijbehorende liedjes en mp3’s om gratis te downloaden. Werk je met baby’s, dreumesen, peuters of kleuters? Voor elk is er wat wils!

Verjaardagskalender

MoS-docent en bestuurslid Conny de Vries heeft een mooie verjaardagskalender gemaakt. Alle liedjes in de kalender zijn hieronder én op YouTube terug te vinden, ingezongen en ingespeeld door Conny en haar collega’s Diana en Félice.
Ons cadeau aan iedereen die muziek maakt met jonge kinderen.